Експертът по национална сигурност ген. Румен Ралчев смята, че е опасно привикването

...
Експертът по национална сигурност ген. Румен Ралчев смята, че е опасно привикването
Коментари Харесай

Ген. Румен Ралчев: Привикването на шефовете на служби в НС е опасно, изтичат данни от разработки

Експертът по национална сигурност ген. Румен Ралчев смята, че е рисково привикването на началниците на специфичните служби да дават доклад в Народното събрание.

" Неминуемо се получава теч. Практиката е да приказват в избрана комисия. Най-вероятно чакаха това, което се случи - да се изнесат малко пикантерии или елементи от разработки, което не е професионално. До каквото и да е стигнала една специфична работа, то би трябвало да си остане вътре. Не е съществено да се изнесе такава информация в Народно събрание. Шефът на ДАНС да си носи греховете ", разяснява той в студиото на " Денят ON AIR ".

Според ген. Ралчев все по-често се следи теч на информация от службите.

" Не ми се желае да се слага на мястото на оперативните служащи, които работят по тези сигнали и каузи, тъй като към този момент всичко е торпилирано. Прекалено доста политика навлезе в службите. Много е рисково кадруването. Няколко пъти се вършиха промени в специфичните служби и Министерство на вътрешните работи, няма успокоение. Трябва да се изчака най-малко 10 години, с цел да се видят резултатите ", подчерта ген. Ралчев пред Bulgaria ON AIR.

Той не споделя мнението, че имената за високите постове в институциите ни се съгласуват с непознати посолства. 

" До междинния кадър нещата вървят напълно обикновено, като избиране в обособените служби. Има цялостна липса на висококвалифицирани фрагменти. От едно направление, в друго, в трето - вършим всеобхватен негодник, тъй като те са близко, само че радикално разнообразни като работа ", уточни още ген. Ралчев. 

По думите му атентатът против основния прокурор е възпламенил пристрастеностите.

" Някои получиха повече храброст, други се свиха. Развиха се неща и отвън България, нямам доверие в случайностите. Поредица от ходове, които целят дестабилизиране на страната ", счита специалистът по национална сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР